Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Close
  My location
  1. Search for location
  2. My location
  Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

  Στην ίδια κατηγορία: Μουσείο

  Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

  2067
  Oι συλλογές Iσλαμικής τέχνης στεγάζονται στο νεοκλασικό κτηριακό συγκρότημα των αρχών του αιώνα στην περιοχή του Κεραμεικού, μέσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

  Το κτηριακό συγκρότημα αποτελείται από δύο οικίες, μια τριώροφη και μια διώροφη, οι οποίες το 1989 χαρακτηρίστηκαν διατηρητέες ως προς τις όψεις τους.

  Η ενότητα των έργων του Ισλαμικού πολιτισμού, με όλες τις επιμέρους παραλλαγές, που εμφανίζουν οι εκδηλώσεις του από τις Ινδίες και την Περσία, τη Μεσοποταμία και τη Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αραβία, την Αίγυπτο και τη Β. Αφρική ως τη Σικελία και την Ισπανία, συγκαταλέγεται στις πιο σημαντικές παγκοσμίως.

  Πάνω από 8.000 δείγματα κεραμεικής, μεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής ξυλογλυπτικής, υαλουργίας, μικρότερες ομάδες από οστέινα αντικείμενα, ενεπίγραφες επιτύμβιες στήλες, και όπλα, καθώς και τον εσωτερικό μαρμαροθετημένο διάκοσμο μιας αίθουσας υποδοχής ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα από το Κάιρο, υπομνηματίζουν με συνέπεια τη συνέχεια του ισλαμικού χρόνου από την πρωτοϊσλαμική ως την οθωμανική εποχή και την εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης ως το 19ο αιώνα.  • Info...
  • Χάρτης
  Γειτονιά: Κεραμεικός
  Οδός: Αγίων Ασωμάτων
  Αριθμός: 22
  Τηλέφωνο: 2103251311
  E-mail: islamic_collection@benaki.gr
  Site: www.benaki.gr
  FaceBook:
  Απόσταση σε μέτρα από Μετρό Κεραμεικός (έξοδος Τεχνόπολις) 900
  Εκτύπωση

  Name:
  Email:
  Subject:
  Message:
  x

  More...