Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Close
  My location
  1. Search for location
  2. My location
  Μέντης

  Στην ίδια κατηγορία: Μουσείο

  Μέντης

  2403
  Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας (Δωρεά στο μουσείο Μπενάκη)

  Ο χώρος της παλιάς βιοτεχνίας ΜΕΝΤΗ, μιας από τις παλαιότερες βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας στο χώρο της επεξεργασίας νημάτων και παραγωγής ειδών passementerie (γαλόνια, τρέσες, σιρίτια, κορδόνια, φράντζες, φούντες, brandebourg, embrasses). 

  Τα προϊόντα των επιχειρήσεων ΜΕΝΤΗΣ Ε.Π.Ε. στόλισαν για πάνω από ενάμιση αιώνα ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, θεατρικά κοστούμια, ιερατικά άμφια και στρατιωτικές στολές, καθώς και δημιουργίες μεγάλων γνωστών οίκων μόδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

  O χώρος  δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τη λειτουργία μιας ιστορικής βιοτεχνίας, παρακολουθώντας όλα τα στάδια της επεξεργασίας του μεταξιού και της κατασκευής κλώστινων τεχνουργημάτων για τα οποία φημίζεται η επιχείρηση. 

  Ταυτόχρονα,  φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πυρήνα διατήρησης των παραδοσιακών τεχνικών που σχετίζονται με την επεξεργασία των νημάτων, την υφαντική και την κεντητική. Πέρα από την παρακολούθηση της ζωντανής διαδικασίας παραγωγής, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη συνεργάζεται με εξειδικευμένους τεχνίτες για τη διοργάνωση κύκλων μαθημάτων ενηλίκων με αντικείμενο τις παραδοσιακές αυτές τέχνες. 

  Παράλληλα, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, σε μια προσπάθεια του να συνδέσει την παλαιά τεχνογνωσία με τη σύγχρονη ματιά, συνεργάζεται με νέους καλλιτέχνες που οι δημιουργίες τους έχουν ως πρώτη ύλη προϊόντα της βιοτεχνίας ΜΕΝΤΗ. Τα έργα τους, αντικείμενα σύγχρονης αισθητικής με βάση παραδοσιακά υλικά, θα εκτίθενται προς πώληση στο Πωλητήριο του Κτηρίου οδού Πειραιώς.

  • Info...
  • Χάρτης
  Γειτονιά: Πετράλωνα
  Οδός: Πολυφήμου
  Αριθμός: 6
  Τηλέφωνο: 2103478792
  E-mail: mentis_donation@benaki.gr
  Site: www.benaki.gr

  FaceBook:
  Απόσταση σε μέτρα από Μετρό Κεραμεικός (έξοδος Τεχνόπολις) 750
  Εκτύπωση

  Name:
  Email:
  Subject:
  Message:
  x

  More...